Grips

2 Veelgestelde vragen:

# Wat is de ideale gripdikte?

Antw.: De gripdikte is goed als de toppen van middelvinger en ringvinger van de bovenste hand (voor rechtshandige golfers de linker hand) de muis van dezelfde hand net wel/niet raken. De club kan dan ontspannen als een vulpen/tube tandpasta vastgehouden worden in de adresseerstand (knijpen is uit den boze!), waarna het amper moeite kost om de club vast te houden tijdens het swingen.

# Hoe vaak moeten grips vervangen worden?

Antw.: Bij regelmatig gebruik (gemiddeld 1x per week) is vervanging van grips om de 2 jaar aan te bevelen. De meeste grips zijn net als autobanden van rubber. Rubber slijt, wordt vuil en vet, droogt  uit en krimpt daardoor (de grip wordt na verloop van tijd dus dunner!). Op den duur is het derhalve onvermijdelijk dat er meer geknepen wordt in de slijtende, gladde grip om de club überhaupt vast te kunnen blijven houden; dat is niet bevorderlijk voor een soepele swing (vraag maar aan uw pro).

 

Mijn assortiment: (staat uw favoriet er niet bij, neem dan contact op)

Golfpride       &     Lamkin                                                                                                  Puttergrips:            Super Stroke      &      Winn

                                    

Winngrips DriTac