Golfgrips vervangen

Grips op maat

Golfgrips vervangenDe juiste gripdikte

Veel golfers spelen met te dunne of te dikke grips en dat bemoeilijkt het swingen. Een goede grip is het halve werk en golfgrips op maat zijn van essentieel belang.

De juiste gripdikte wordt bepaald door de grootte van de handen, de lengte en dikte van de vingers en de gripstijl (= manier van vastpakken).

Dit behoeft nadere toelichting:

De gripdikte is goed als de toppen van middelvinger en ringvinger van de bovenste hand (voor rechtshandige golfers de linker hand) de muis van dezelfde hand net wel/niet raken. De club kan dan ontspannen als een vulpen/tube tandpasta vastgehouden worden in de adresseerstand (knijpen is uit den boze!), waarna het amper moeite kost om de club vast te houden tijdens het swingen.

Indien de grip te dun is, kost het kracht om de club goed vast te houden tijdens de swing en is de kans op een ‘hoek’ groter i.v.m. een overdreven draaibeweging van de polsen op het moment dat de bal geraakt wordt. Het omgekeerde kan ook het geval zijn: bij een te dikke grip is het moeilijk om de juiste polsbeweging te maken met als gevolg dat de bal afwijkt naar ‘buiten’. Met een perfecte grip ligt de club in adresseerhouding als een vulpen in de hand.

De keuze is reuze

Grips zijn er in vele soorten en maten, waarbij mijn collectie gedomineerd wordt door de modellen van de gerenommeerde merken:  Golf Pride, Lamkin, Winn en SuperStroke (zie de pagina gripassortiment) : Uitstekende, duurzame, professionele grips voor meer spelplezier. Voor mensen met een afwijkende gripstijl, handgrootte en/of vingerlengte/-dikte zijn er Midsize of Jumbogrips. Wellicht een punt van aandacht bij de volgende keer dat U uw golfgrips gaat vervangen?!

In Alkmaar varieert de prijs voor een nieuwe grip van €16,– tot €22.– inclusief BTW en montage op maat. Bij 10 of meer grips geef ik kwantumkorting.

Sept/okt en mrt/apr zijn bij de stokkendokter bij uitstek de regripmaanden.

Vragen? Neem contact op..