Golfgrips vervangen

Golfgrips vervangen

Golfgrips vervangen

Het belang van goede golfgrips op maat!

Een goede grip is het halve werk en golfgrips op maat zijn van essentieel belang. Veel mensen spelen met te dunne of te dikke grips en dat bemoeilijkt het swingen. Indien de grip te dun is kost het kracht om de club goed vast te houden tijdens de swing en is de kans op een ‘hoek’ groter i.v.m. een overdreven draaibeweging van de polsen op het moment dat de bal geraakt wordt. Het omgekeerde kan ook het geval zijn: bij een te dikke grip is het moeilijk om de juiste polsbeweging te maken met als gevolg dat de bal afwijkt naar rechts. Met een perfecte grip ligt de club als een vulpen in de hand.

De juiste gripdikte wordt bepaald door de grootte van de handen, lengte en dikte van de vingers en de gripstijl (=manier van vastpakken)*.

In Aalsmeer variërt de prijs voor een nieuwe grip van €11 tot €18 en wordt de grip op maat gemonteerd. Grips zijn er in alle soorten en maten, waarbij mijn collectie gedomineerd wordt door de modellen van Golf Pride en Lamkin: Uitstekende, duurzame grips voor meer spelplezier.

*De gripstijl behoeft enige toelichting: bij een gripstijl ‘volgens het boekje’ ligt het handvat/de grip diagonaal op/in de vingers. De gripdikte is goed als de top van de middelvinger en ringvinger van de onderste hand (voor rechtshandige golfers de linker hand) de muis van dezelfde hand net raken. De club kan dan ontspannen geadresseerd worden en het kost amper moeite om de club vast te houden tijdens het swingen.

Voor mensen met een afwijkende gripstijl, handgrootte en/of vingerlengte/-dikte zijn er Midsize of Jumbogrips. Wellicht een punt van aandacht bij de volgende keer dat je je golfgrips gaat vervangen?!

Vragen? Neem contact op..