De ultieme Golftest

voor liefhebbers, (half)gevorderden en professionals

Doel: als actief golfer snel (meer) objectief zicht krijgen op de eigen golfvaardigheden en op speelse wijze werken aan meer plezier in het spel. In twee stappen worden de belangrijkste golfvaardigheden door uzelf en/of een golfpartner getest om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen van uw actuele golfvaardigheden. Eerst in theorie en daarna in de praktijk. Meten = weten. Leuke bijkomstigheid van deze test is dat het oefenen gerichter kan en daardoor leuker wordt.
Afhankelijk van de scores in Test 1 (= zelfdiagnose) en Test 2 (= golfvaardigheden) zijn er meerdere vervolgmogelijkheden:

– Een afspraak maken met een golfprofessional om aan de techniek te werken
– Een afspraak maken met de stokkendokter voor een APK van het slagmateriaal
– Een afspraak maken met een sportpsycholoog voor mental coaching
– Een afspraak maken met een sportfysio voor fysieke ondersteuning

Golftest 1: Zelfdiagnose

Geef uzelf hieronder een rapportcijfer bij elk onderdeel! Eerlijk duurt het langst……

0 Golfvaardigheid
1 Mentaal
2 Course management
3 Preshot-routine
4 Driver
5 Houten
6 Lange ijzers
7 Middenijzers
8 Pitchen
9 Chippen
10 Bunkerspel
11 Putten kort
12 Putten lang

Golftest 2: De praktijk

Als u geïnteresseerd bent in de praktijktests, dan kunt u via clubfit@xs4all.nl de instructies voor Golftest 2 (de praktijktests per onderdeel) aanvragen. Per omgaande krijgt u die dan toegestuurd door de stokkendokter als extra service. Er zijn twee versies van de golftest: een milde (aan te bevelen voor hcp 18.5 en hoger) en een pittige (voor hcp 18.4 en lager). Geef dus even aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Golftest 3 > (gericht oefenprogramma per onderdeel) is in ontwikkeling in samenwerking met een golfprofessional.